Meld deg på nyhetsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOK, veggbilder og fotokalender!

Kontakt kundeservice:
23 96 25 96

Bærekraftige, personlige adventskalendere

Vårt utvalg av miljøvennlige adventskalendere er den perfekte gaven til dine kjære i desember. De er laget av bærekraftige materialer, med miljøet i fokus.

Glede på innsiden av hver dør – og et «hjerte» av poteter!

Vi introduserer våre biologisk nedbrytbare adventskalendere.

Vårt biologisk nedbrytbare adventskalender-brett er det nyeste skrittet i målsetningen om å gjøre produktene våre bærekraftige. Brettet inne i adventskalenderne er laget av 100% biologisk nedbrytbare råmaterialer ved hjelp av Pulp Injection Moulding-metoden. 70% av stivelsen som er brukt for å lage brettet kommer fra poteter, deretter 12% papirfiber og 18% vann. Dette betyr at det indre brettet er mye mer miljøvennlig enn plastbrettet som tidligere ble brukt. Beskyttelsesfilmen og sjokoladepapiret er imidlertid fortsatt av plast for å sikre matsikkerhet og ferskhet. Hos CEWE anser vi redesignet som et veldig viktig steg på vår bærekraftsreise. Vi gjennomgår og optimerer konstant vår design- og leverandørkjede for å forbedre bærekraften av alle produktene våre.

Denne adventskalenderen er en test for oss. Det vi lærer vil bli en guide på hvordan vi kan gjøre produktsortimentet vårt enda mer ressurseffektivt i fremtiden.

Fenna Willers, Sustainability Manager hos CEWE

Med tanke på miljøet til jul

I produksjonen følger vi nøye med på bruken av materialer som sparer ressurser. Derfor bruker vi utelukkende FSC®-sertifisert papir for yttersiden av våre adventskalendere, som digitalt printes med vannbasert blekk. Vi bruker også grønn strøm i våre produksjonslaboratorier. Alle CEWE-produkter er laget på en klimanøytral måte og sendes klimakompensert til Norge. Ca. 96% av emballasjen vi sender våre produkter med, er bølgepapp laget av gjenbruksmaterialer. Dermed utgjør plast mindre enn 4% av de materialene vi bruker. Plast brukes primært til å beskytte produkter mot fukt under transport. Det betyr at vi kan ikke unngå bruk av plast helt, spesielt ved emballering av matvarer. Vi i CEWE forsker imidlertid aktivt på bærekraftige alternativer for å redusere plastbruk ytterligere i fremtiden.

Plastavfall plager oss mye. Vi er stolte over at det innvendige brettet i vår adventskalender nå er laget av organiske materialer.

Thomas Mehls, CEWE bestyrelsesmedlem

Slik gjenvinner du adventskalenderen din

Våre miljøvennlige adventskalendere har et ”hjerte” laget av poteter. Alle materialer brukt til fremstilling av det indre brettet er 100 % organiske. Etter endt bruk kan det indre brettet sorteres direkte til kompost eller gjenvinnes sammen med annet organisk matavfall. Den ytre emballasjen på den tomme adventskalenderen kan sorteres som papp. Beskyttelsesfilmen til kalenderen og sjokoladeemballasjen sorteres til restavfall.

Vår forpliktelse til bærekraft

Hos CEWE har vi allerede tatt mange skritt i retning av å skape et mer miljøvennlig produktsortiment. Bærekraft er en konstant prosess for oss - og den er langt fra over. I mellomtiden holder vi utslippene våre nede på et minimum. Vi bruker gjenbrukbar energi, grønn IT, og der det er mulig samarbeider vi med leverandører som er tett på produksjonsstedene våre slik at vi kan redusere CO₂-utslippene fra transport.

Svar på spørsmålene dine

Det innerste brettet, som tidligere var laget i plastikk, er erstattet av et miljøvennlig sprøytestøpt brett av papirfiber og potetstivelse. Vi kan derimot ikke fjerne plastikk helt, av matvaresikkerhetsmessige årsaker – plastikken er der for å beskytte produktene dine mot fukt og for å holde dem friske.

Markedet for gjenbrukbar plastfolie er stadig i utvikling. Vi fortsetter med å teste bionedbrytelige plastfolier, og vi er i gang med å utvikle en resirkulert innpakning som både er lufttett og kompatibelt med vårt eksisterende maskineri.

De potetene vi bruker er dyrket spesifikt til fremstilling av industriell emballasje. De har et høyere stivelsesinnhold enn konvensjonelle poteter. De krever spesialbehandlede dyrkingsarealer. De dyrkes i jord som ikke egner seg til dyrking av matvarer. Derfor kan du være trygg på at ingen plass eller ressurser som ellers kunne være brukt til matvarer kastes bort.

Ja, emballasjen er sertifisert på følgende måter –

  • Biobasert (USDA, Vinçotte, BCC)
  • Biologisk nedbrytbar / komposterbar (EN13432, ASTMD6868, TÜV Østrig)
  • 99 % gjenbrukbart papir (UL)
  • ISEGA - sikker til direkte kontakt med matvarer

Vi jobber tett sammen med de sertifiseringsorganisasjonene som vurderer sosiale og økologiske standarder for bedrifter. Ferrero har brukt 100 % bærekraftig sertifisert kakao siden begynnelsen av 2020. I 2018 fikk Ferrero Fairtrade-prisen for sitt langsiktige partnerskap med den kooperative fagforeningen ECOOKIM og sitt engasjement i Fairtrade-kakaoprogrammet. Siden slutten av 2014 har Ferrero brukt 100 % bærekraftig sertifisert RSPO palmeolje. Ytterligere informasjon kan finnes på ferrerocsr.com.

Vår adventskalender fremstilles i og sendes fra våre fabrikker i Tyskland, hvor vi jobber tett sammen med vår partner reinpapier®.